کارگاه نگاهی تحلیلی به اصول ارزیابی تاسیسات گردشگری ایران برگزار شد

امروز شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۰ در روز اول پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌وابسته و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، کارگاه نگاهی تحلیلی به اصول ارزیابی تاسیسات گردشگری ایران برگزار شد.

به‌‌گزارش میراث آریا به نقل از ستاد خبری نمایشگاه‌ گردشگری و صنایع‌دستی تهران، آزاده عابدین‌زاده مشاور خدمات گردشگری در این کارگاه گفت: «تأسیسات گردشگری چون هتل، مهمانپذیر، سفره‌خانه سنتی، اقامتگاه سنتی و...  به‌عنوان جزء مهمی از زنجیره ارزش صنعت گردشگری محسوب می‌شوند. در کشورهای مختلف جهان ارزیابی و درجه‌بندی تأسیسات گردشگری از شیوه‌های گوناگون ارزیابی بیرونی و ارزیابی داخلی با هدف‌ ارتقای کیفیت خدمات گردشگری و مدیریت و برنامه‌ریزی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.»

او ادامه داد: «برای اولین‌بار در ایران، اداره جلب سیاحان در سال ۱۳۴۷ اقدام به ارزیابی و درجه‌بندی تأسیسات گردشگری کرد و این فرایند تاکنون با رویکردهای مختلف به‌صورت مستمر ادامه یافته است. در ابتدا رویکرد کمی بر کیفی در ارزیابی‌ها غالب بود و ویژگی‌هایی چون مساحت عرصه و اعیان، تعداد اتاق و ... بر ابعاد کیفی خدمات ارجحیت داشتند اما این نگاه به‌مرور زمان تغییر کرد و امروزه شاخص‌های کیفی اهمیت و وزن بیشتری یافته‌اند.»

عابدین‌زاده تأکید کرد: «چارچوب اجرایی فرایند ارزیابی، با تکیه بر اسناد بالادستی مانند آیین‌نامه ایجاد، اصلاح و شیوه‌نامه درجه‌بندی ۱۴۰۰ تکمیل شده است. ذی‌نفعان اصلی در این فرایند شامل تأسیسات گردشگری، شرکت‌های عامل تطبیق، کارشناسان ارزیاب، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هستند.»

او با بیان اینکه هر یک از این ذی‌نفعان نقش و مسئولیت مجزا بر‌عهده دارند افزود: «طی سال‌های اخیر، شاهد تلاش‌های ارزشمند برای ساختارمندتر شدن سیستم ارزیابی از طرف اداره‌کل نظارت و ارزیابی بوده‌ایم، البته نگاه نظام‌مند به وقایعِ در حال رخداد، اهمیت اصلاح و تحول این فرایند را روزافزون کرده است.»

این مشاور خدمات گردشگری تأکید کرد: «حمایت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در توانمندسازی مدیران تأسیسات گردشگری در درک و آگاهی از فرایند ارزیابی و ضوابط، لزوم به‌روز شدن ضوابط قدیمی، اصلاح برخی از شاخص‌های ضوابط جدید، تسریع در تدوین ضوابط دیگر تأسیسات گردشگری، صدور کارت شناسایی کارشناسان ارزیاب، شفافیت در دستمزد کارشناسان ارزیاب، تشریک مساعی در ایجاد تشکل حرفه‌ای کارشناسان ارزیاب و ... از جمله مسائلی است که نیاز به تدقیق افزون‌تری دارد.»

وی افزود: «آنچه مبرهن است چارچوب اجرایی فرایند ارزیابی با تکیه بر اسناد بالادستی مانند آیین‌نامه ایجاد، اصلاح، ... و شیوه نامه درجه بندی ۱۴۰۰ مشخص گردیده است.»

 

انتهای پیام/

کد خبر 14001109479326

برچسب‌ها